ស្រ្តីគួរបរិភោគផ្លែឈើទាំងអស់នេះ ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ (សូមអាន)
របបអាហារ គឺមានសារៈសំខាន់បំផុតក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ ហើយផ្នែកសំខាន់នៃអាហាររបស់អ្នក គួរតែជាផ្លែឈើ និងបន្លែ។ ការបរិភោគអាហារដែលសម្បូរទៅដោយវីតាមីន ជាតិសរសៃហ្វាយប៊ឺ និង សារធាតុរ៉ែ អាចថែរក្សា និងផ្តល់អាហារូបត្ថម្ភពេញលេញ សម្រាប់ទារកនៅក្នុងផ្ទៃ ក៏ដូចជាសុខភាពរបស់ស្រ្តីជាម្តាយផ្ទាល់ផងដែរ។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាប្រភេទផ្លែឈើ ដែលស្រ្តីគួរតែបរិភោគ ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
២) ផ្លែឈើរី
• បរិភោគផ្លែឈើរី ជួយឲ្យស្រ្តីជាម្តាយ មានឈាមគ្រប់គ្រាន់ ដើម្បីផ្គត់ផ្គង់ទៅឲ្យ សុក និង ទារក
៣) ផ្លែទំពាំងបាយជូរ
• ផ្លែទំពាំងបាយជូរពោរពេញទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ ដូចជា វីតាមីន B1, B2, B6, B12, A, C, P, PP និង K។
៤) ផ្លែត្របែក
• ជួយរក្សាប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងសម្ពាធឈាមរបស់ស្រ្តីជាម្តាយ ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
៥) ផ្លែគីវី
• ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ ដូចជា វីតាមីន C, E, A, ប៉ូតាស្យូម, ផូស្វ័រ, ម៉ាញ៉េស្យូម, អាស៊ីតហ្វូកលិក និង ជាតិសរសៃហ្វាយប៊ឺ Dietary
៦) ផ្លែប៉ោម
• ជួយបង្កើនភាពស៊ាំ និងកម្លាំងរបស់ទារក
• ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការពិបាកដកដង្ហើម ជំងឺហឺត និង ជំងឺត្រអករបស់ទារក
• សម្បូរទៅដោយវីតាមីន A, E, D និង ស័ង្កសី
៧) ផ្លែស្វាយ
• ផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន C ដែលជាតម្រូវការសម្រាប់គ្រប់គ្រងការរំលាយអាហារ, កាត់បន្ថយការទល់លាមក និងការពារមិនឲ្យអ្នកឆ្លងមេរោគតូចតាច
៩) ផ្លែស្ត្របឺ
• មានបរិមាណវីតាមីន និងជាតិសរសៃហ្វាយប៊ឺច្រើន
• សម្បូរទៅដោយអាស៊ីដហ្វូកលិក
១០) ផ្លែឪឡឹក
- សម្បូរទៅដោយវីតាមីន A, C, B6, ម៉ាញ៉េស្យូម និង ប៉ូតាស្យូម
• ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុរ៉ែ និងសម្បូរជាតិសរសៃហ្វាយប៊ឺល្អបំផុតសម្រាប់ស្រ្តីមានផ្ទៃពោះ
១១) ផ្លែទំពាំងបាយជូរខៀវ
• ផ្លែទំពាំងបាយជូរខៀវ Blueberry មួយពែង ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុប៉ូតាស្យូម ១១៤មីលីក្រាម សំខាន់បំផុតចំពោះសម្ពាធឈាម
១២) ផ្លែល្មុត
• ពោរពេញទៅដោយសារជាតិអេឡិចត្រូលីត (Electrolyte), វីតាមីន A, កាបូអ៊ីដ្រាត និងថាមពល ដែលល្អឥតខ្ចោះសម្រាប់ការផលិតទឹកដោះ
១៣) ផ្លែចេក
ប៉ូតាស្យូម នៅក្នុងផ្លែចេក មានសារៈសំខាន់ដើម្បីការពារស្រ្តីជាម្តាយ ពីជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ឬ ជំងឺផ្សេងៗដែលអាចកើតមាន ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
១៤) ផ្លែទាប
• ផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន A និង C ដែលល្អបំផុតសម្រាប់ភ្នែក ស្បែក សក់ និងជាលិការាងកាយរបស់ទារកក្នុងផ្ទៃ
១៥) ផ្លែទទឹម
• ផ្ទុកទៅដោយបរិមាណថាមពល កាល់ស្យូម អាស៊ីដហ្វូកលិក ជាតិដែក ប្រូតេអ៊ីន និងវីតាមីន C។
ខាងក្រោមនេះ គឺជាប្រភេទផ្លែឈើ ដែលស្រ្តីគួរតែបរិភោគ ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
២) ផ្លែឈើរី
• បរិភោគផ្លែឈើរី ជួយឲ្យស្រ្តីជាម្តាយ មានឈាមគ្រប់គ្រាន់ ដើម្បីផ្គត់ផ្គង់ទៅឲ្យ សុក និង ទារក
៣) ផ្លែទំពាំងបាយជូរ
• ផ្លែទំពាំងបាយជូរពោរពេញទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ ដូចជា វីតាមីន B1, B2, B6, B12, A, C, P, PP និង K។
៤) ផ្លែត្របែក
• ជួយរក្សាប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ និងសម្ពាធឈាមរបស់ស្រ្តីជាម្តាយ ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
៥) ផ្លែគីវី
• ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់ៗ ដូចជា វីតាមីន C, E, A, ប៉ូតាស្យូម, ផូស្វ័រ, ម៉ាញ៉េស្យូម, អាស៊ីតហ្វូកលិក និង ជាតិសរសៃហ្វាយប៊ឺ Dietary
៦) ផ្លែប៉ោម
• ជួយបង្កើនភាពស៊ាំ និងកម្លាំងរបស់ទារក
• ជួយកាត់បន្ថយហានិភ័យនៃការពិបាកដកដង្ហើម ជំងឺហឺត និង ជំងឺត្រអករបស់ទារក
• សម្បូរទៅដោយវីតាមីន A, E, D និង ស័ង្កសី
៧) ផ្លែស្វាយ
• ផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន C ដែលជាតម្រូវការសម្រាប់គ្រប់គ្រងការរំលាយអាហារ, កាត់បន្ថយការទល់លាមក និងការពារមិនឲ្យអ្នកឆ្លងមេរោគតូចតាច
៩) ផ្លែស្ត្របឺ
• មានបរិមាណវីតាមីន និងជាតិសរសៃហ្វាយប៊ឺច្រើន
• សម្បូរទៅដោយអាស៊ីដហ្វូកលិក
១០) ផ្លែឪឡឹក
- សម្បូរទៅដោយវីតាមីន A, C, B6, ម៉ាញ៉េស្យូម និង ប៉ូតាស្យូម
• ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុរ៉ែ និងសម្បូរជាតិសរសៃហ្វាយប៊ឺល្អបំផុតសម្រាប់ស្រ្តីមានផ្ទៃពោះ
១១) ផ្លែទំពាំងបាយជូរខៀវ
• ផ្លែទំពាំងបាយជូរខៀវ Blueberry មួយពែង ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុប៉ូតាស្យូម ១១៤មីលីក្រាម សំខាន់បំផុតចំពោះសម្ពាធឈាម
១២) ផ្លែល្មុត
• ពោរពេញទៅដោយសារជាតិអេឡិចត្រូលីត (Electrolyte), វីតាមីន A, កាបូអ៊ីដ្រាត និងថាមពល ដែលល្អឥតខ្ចោះសម្រាប់ការផលិតទឹកដោះ
១៣) ផ្លែចេក
ប៉ូតាស្យូម នៅក្នុងផ្លែចេក មានសារៈសំខាន់ដើម្បីការពារស្រ្តីជាម្តាយ ពីជំងឺដាច់សរសៃឈាមខួរក្បាល ឬ ជំងឺផ្សេងៗដែលអាចកើតមាន ក្នុងអំឡុងពេលមានផ្ទៃពោះ
១៤) ផ្លែទាប
• ផ្ទុកទៅដោយវីតាមីន A និង C ដែលល្អបំផុតសម្រាប់ភ្នែក ស្បែក សក់ និងជាលិការាងកាយរបស់ទារកក្នុងផ្ទៃ
១៥) ផ្លែទទឹម
• ផ្ទុកទៅដោយបរិមាណថាមពល កាល់ស្យូម អាស៊ីដហ្វូកលិក ជាតិដែក ប្រូតេអ៊ីន និងវីតាមីន C។






Comments
Post a Comment